Feb 1, 2011

How to Fix Webkit Tool

Rajah 1
Kalau anda lihat border background di Rajah 1, ada radius kan, ni view dari Chrome.



Kalau tengok kat browser Firefox, border tadi menjadi segiempat seperti gambar Rajah 2

Mesti anda sengal dengan masalah ini kan? macam mana nak fix ? 

Cuma letak code di bawah :

-webkit-border-radius: 10px 10px 20px 20px;
  -moz-border-radius: 10px 10px 20px 20px;

webkit border radius ini untuk fix kat Chrome browser.
moz border radius pula untuk fix kat Firefox browser.

Kat mane nak letak ? 
Go to Edit Html ..
Kalau korang dah declare blog title = h2, letak kat situ je .Slalu nyer blog title h3 kalau tapi kalau refer blog sy, sy declare h2=h3.
 Maksudnyer, cuma search salah satu code border di atas dan tambahkan.
Kalau moz ada, webkit xde, tambahkan webkit.
Kalau webkit ade, moz xde, tambahkan moz.
 Samakan value radius tu juga.. 

P.S: Saya hanya membantu yang patut di bantu :) 

No comments: