Feb 28, 2011

FEEL

Secukup rasa aku terlalu terasa untuk mengatakan apa saja yang mengelirukan fikiran ku. Dirasakan semua perkara terwujudlah pengertian sedikit tentang rasa yang telah terasa sendiri. Biarpun aku seorang yang melangkah dengan lambat, terasalah duri-duri yang tajam yang terpaksa aku rasa. (gone) Rasa itu telah membuatkan aku lari seperti seorang yang laju tak sepantas seorang pelari pecut. 

Ohh, how i feel, the way i feel,
If you think everything will come to you,
Incorrect! There's no body there for you 
See, how they run ... 

Terbisiklah cerita dongeng, berlari-berlari, tersepak meninggalkan jejak. Tertampaklah luka yang sudah di rasa, dijahit sebelah tangan meninggalkan kesan ... 

For us, i'll running across the wall
Forever and together we will
Fade too much, you'll think i'm ill
Feel into the eyes, the more you can see so,well
Free your mind, drive me to your door bell
Fast, its so fast yeah, beep beep beep yeah . null!
Fear the second time, in return of why i was born, i'll sail,

For unreason revolution, i'll be able to feel everything ... .

My 1st Giveaway by Shida & Esya



Hai korang =) pertama kalinya shida buat GA bermulanya hari ini 22/2/2011 (selasa) Seperti biasa GA ini terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki atau perempuan dan shida juga tidak keseorangan buat GA ni. Shida bersama partner Cik Esya Erisya (sponser). Jadi shida dan esya menganjurkan " My 1st Giveaway by Shida dan Esya " so ada 5 syarat mudah perlu korang tepati ~
  1. Mestilah korang kena ada blog nak join GA ni. Mana yang tak de sila la buat blog ya (:
  2. Follow blog shida dan blog Esya (tiada paksaan ok) *kalau suka blog shida sila like my FANPAGE (:
  3. Buat tajuk entri " My 1st Giveaway by Shida dan Esya " . copy banner pada entri dan sidebar (link kan ke blog shida)
  4. Sila sambung slogan ini : Hai korang =) pertama kalinya shida buat GA bermulanya hari ini 22/2/2011 (selasa) Seperti biasa GA ini terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki atau perempuan dan shida juga tidak keseorangan buat GA ni. Shida bersama partner Cik Esya Erisya (sponser). Jadi shida dan esya menganjurkan " My 1st Giveaway by Shida dan Esya " so ada 5 syarat mudah perlu korang tepati ~
    1. Mestilah korang kena ada blog nak join GA ni. Mana yang tak de sila la buat blog ya (:
    2. Follow blog shida dan blog Esya (tiada paksaan ok) *kalau suka blog shida sila like my FANPAGE (:
    3. Buat tajuk entri " My 1st Giveaway by Shida dan Esya " . copy banner pada entri dan sidebar (link kan ke blog shida)
    4. Sila sambung slogan ini : saya suka buat blog kerana........ *buat seringkas yang mungkin sebabnya shida tak suka baca yang panjang lebar macam karangan =p (buat ringkas tapi menarik dan padat)
    5. Setelah selesai semua diatas tag 5 rakan blogger korang (dia mesti tahu) dan komenkan link korang ke entri ini. Mudahkan =)
    * Hadiah misteri menanti 3 pemenang bertuah  dan * Cara pilihan pemenang " Lucky Draw "
    ~ Tarikh Tutup : 19 Mac 2011 (sabtu) 
saya suka buat blog kerana saya tidak suka beli diari yang mahal kat luar, kat blog saya boleh simpan gambar juga, xkesahlah orang nak tengok or xnak tengok, saya ada hak untuk habiskan bandwidth internet saya, bayar mahal tapi tak guna.. rugi lah kan .. kiakiakiakia ... saya suka blog sebab saya suka menulis... blog nih pun lama dah tapi older post saya banyak dah delete,dulu private .kiakiakiakia .


saya nak tag orang yang saya nak tag :) anda sudah terkena... waachahhhahaha 


KHRLHSYMROX
NINI
FABH
EDDY
Shereena (nah bagi ko GA, harap ko bertuah)

Senaman Jari Menggunakan Gambar

In my opinion, tertulis perkara-perkara dibawah seperti menjawab kertas exam sejarah
Sebelum ni aku buang masa aku dengan tumblr aku yang xseberapa, main tumblr senang je, sebab aku ni jenis yang suka dengan gambar yang menarik or meaningfull so ak join tumblr, aku follow orang boleh tahan ramai la, untuk floodkan timeline tumblr aku, so bolehlah aku tengok gambar-gambar yang berbeza every single minute.hehe .. gambar-gambar yang aku minat aku save terjadilah satu malapetaka kepada laptop aku nih, laptop aku penuh dengan gambar dari tumblr hahhaa .. tapi well manage la smua folder ... huhu 
Penerimaan
Kalau kita seorang yang independent or dengan kata lain subsantive, kita selalunya cenderung untuk banyak berfikir daripada menghabiskan masa dengan bersuka ria di luar. Ini disebabkan kita merasakan yang kita perlu berubah dan ingin melihat perubahan tersebut dengan cepat. Tetapi bagi saya, kita jangan pandai berfikir or bercakap sahaja, kita perlu buat dan lihat, bak kata SUPERVISOR aku "saya nak lihat" .. ahahha .. betul juga apa yang dia cakap, kita jangan blablablablabla tapi evidence takde apa guna bukan ? Kita mesti menerima apa yang kita lihat dan menerima diri sendiri bukan ? heee

Ashsdsd 
Selalunya kita akan cakap ikut kehendak hati kita atau mengikut mood kita, jika pada masa itu kita sedang gembira, apa sahaja yang kita fikirkan mungkin perkara yang gembira seperti mood ternampak gambar yang best. mungkin di hati kita akan terfikir untuk menulis tentang gambar tersebut, aku ambil subjek "creative writing" dalam minor course aku, aku di ajar bagaimana mewujudkan mood untuk menulis. Penulisan bergantung dengan idea dan idea menentukan sama ada orang ingin baca apa yang kita tulis, aku penah menulis cerita bodoh dalam bahasa inggeris ahaha .. mungkin idea aku terikat ataupun dipengaruhi oleh sumber lain yang menyebabkan aku sendiri pun rasa penulisan aku itu macam itik baru menetas.. noob la katakan .. hahaha jangan cepat putus asa, esok mungkin tidak mengecewakan anda..

Sarcasm
Aku dulu selalu perli orang dengan bentuk kiasan ataupun dalam bahasa inggeris nya sarcasm, kalau dengar perkataan ni, aku mesti teringat TV series "The big bang theory". Series ni memang best, lawak-lawak memang spontan, tak sah kalau tak ketawa time aku tengok cerita ni . hahaha .. aku tulis ikut suka hati aku kerana aku seorang yang ingin ditegur. aku suka novel "Laskar Pelangi". seorang independent yang best! hahaha 

aummmmmm i like!
Aku sekarang ni cukup luar biasa, aku suka tengok perempuan yang macam gambar kat atas tu, hahha kebenaran, aku rasa kalau aku terserempak dengan perempuan macam tu, aku memang tengok mata dia terus.. ahhaa aku tak nak kalah ..aummmmmm .. nanti aku cari di pelusuk dunia sehingga aku dapat mencari orang yang dapat menjaga anak-anak ku nanti .. hahaha

Cerita bermula dan berakhir
Dimulakan dengan penerangan ringkas tentang perkara yang perlu kita buat, sikit demi sedikit kita akan faham apa yang perlu kita buat, tapi jangan pula tak buat, buat apa orang bagi kita buat kalau kita tak buat bukan ? seperti itulah kehidupan kita, ibaratkan kehidupan kita adalah sesuatu yang kita perlu cuba tapi jangan cuba benda yang bodoh, kalau anda sudah tahu kesudahannya, jangan buat, buat perkara yang lain, sebab semua perkara tersebut menpengaruhi kehidupan masa depan anda, jangan cakap ja, berlari macam anak itik, anak itik ikut path okay kalau berjalan..... 

Serangan sepantas kilat dari rejim askar semut telah dipatahkan dengan semula jadi oleh aku! yAHH , ahahha aku paling tidak suka semut, asal aku buat tea O semut mesti datang, haha tapi sekarang, semut sudah ada musuh yang lain, dia tak bermusuh dengan aku lagi, aman air tea aku .. ahhahaha sekian 

Layang-layang

Teringat tentang kisah masa aku kecik² dulu, lepas balik sekolah aku terus buka baju sekolah, makan sedikit(sebab ni la aku jadi sikurus, hahaha) lepas tu aku terus keluar rumah jumpa kawan. Jumpa kawan bukan buat kerja sekolah pun, jumpa kawan sebab nak main layang-layang, semua dah di set up di sekolah, plan nak main layang-layang.. hahahhaa

Aku main layang-layang ni ikut musim dulu, kalau musim layang² memang best  sebab seronok kejar layang orang yang putus tali .. ahaha berlari-lari macam anak ayam ...
Aku ready untuk main kejar-kejar
Kita orang pun ada beli tali yang tajam untuk memutuskan layang-layang orang lain.. hehee kejam bukan ? tapi cuma permainan je, layang-layang pun bukan nyer susah nak buat, aku buat dalam masa 5 minit siap .. ahhaha guna lidi pokok kelapa, xyah cantik-cantik asalkan dapat terbang tinggi² n dapat main lawan-lawan tali dengan orang ... hehe .. pastu time buat tali jadi tajam paling la aku suka, siap pecahkan tv lama nak dapatkan kaca pastu letak kat lesung, ketuk2 sampai jadi pasir .. pastu campur dengan tepung dan gam .. lepas siap salut la kat tali dan di biar kering.. hhahaha  rumit gak step semua ni ..tapi dah jadi hobi .. 

contoh layang-layang simple tapi xla sampai segi empat camtu, aku buat macam poligon kot, nampak sikit mcam nak berperang.. hehe 
 Dari kecik aku berkawan dengan orang yang sama, aku main layang-layang pun sama, kite orang boleh di gelar the kite runner .. ahaha ... sometime kejar layang-layang sampai luka² sampai kat rumah kena marah mak
cita-cita masa kecil..ahaha 

Feb 27, 2011

Dulu aku casanova, sekarang aku xendah lagi

seorang yang aku kagum
Kalau rujuk otak aku casanova bermaksud seorang yang romantik dalam segala hal yang berkaitan dengan dua jiwa yang sedang bermesra, bermula dari sekolah rendah aku seorang yang "substantive" seiring dengan perjalanan hidup aku yang sungguh lambat.
Romantic x?
Sebenarnya aku cuma mengalami satu perubahan yang disebabkan oleh "DISTRACTION", distraction atau dalam bahasa melayu "sesuatu yang menghilangkan perhatian seseorang sikit demi sedikit". Aku perasan tentang perkara ini tetapi aku biarkan sahaja ia terus menerus kerana aku ingin tahu apakah kesudahannya atau mengalami jawapan yang tersirat.

Teringat kat lagu the beatles "Get Back to where you belong" ....
lagu ini memberi aku kesimpulan tersendiri bahawa bukan semua perkara perlu difikir, kita cuma perlu alami, alami rasai dan mungkin selepas itu, kita mesti rasa ingin balik ke pangkal jalan. peratus otak kita berfikir bergantung dengan pengalaman kita, aku bukan cakap kosong, ini ialah kebenaran, cuba anda fikir sendiri, kalau anda ingin buat master in specific course, xkan la nak wat master tentang katil patah kaki, sedangkan selama ni belajar tentang buku di atas meja.. memang pelik bukan... 

sapa nak blanjer aku kasut ni?
Wow! nike SB, lama dah aku tak main skate lagi, rasa ingin pula nak kembali main tapi aku sudah dewasa, aku perlukan sesuatu yang di hadapan, yang dapat ku kejar dan tetap akan terus di hadapan ... Sekarang modenisasi telah tertanam di jiwa semua orang, kapal lama tenggelam, kapal baru berlayar-layar ...Tiada yang dapat mengubah mereka, biarlah mereka merasai pengalaman yang boleh dijadikan petunjuk di hari kelak.
mesti rasa nak makan bukan ?
Mesti kita sudah muak makan di rumah, teringin lidah nak merasa kek seperti diatas, mungkin cuma hiasan tetapi boleh dibeli di mana, dimakan begitu sahaja, lapar hilang bertukar lemak... hehe 
Kereta aku nak beli nanti,nantikan ye
You know my name ? .. kalau xtahu xley naik kereta aku nanti .. ahhaha ... bukan mudah untuk dapat kereta sebegitu ... kalau dengar lagu i saw her standing there, memang senang nak dapat .. ahhaha :)

Kalau anda faham key point this entry, anda adalah seorang yang berevolusi ... :)

Hari ini aku happy, aku dapat topup rm10 free :) ... join pertandingan dapat ... kalau korang nak, singgah la selalu dekat blog nih sah dan tak sah @ Khalis ... tuan blog baik, blog pun menarik banyak gambar yang dapat menghilangkan bosan, kalau anda selalu bw memang mungkin tak perasan, hahaha

P.S biru gunung menjadi air laut yang hijau, terbalik ya wooi .. aye aye, mate!

Join 1st GA dari Mak Dara

Sempena sebulan birthday Blog BICARA MAK DARA ni.. Mak Dara ingin menganjurkan GIVEAWAY yang pertama untuk blog Mak Dara yang kira masih Dara ni. Oleh kerana ini adalah GA pertama dari Mak Dara maka Mak Dara buat yang simple, sempoi dan tak semput untuk disertai oleh semua rakan Blogers.

Seperti yang anda tahu dan mungkin juga yang tak tahu, Mak Dara ni bekerja sebagai penulis skrip. Jadi kali ni Mak Dara nak anda mendekati sedikit bagaimana dunia seorang penulis skrip ni. Jadi apa yang perlu anda lakukan untuk menyertai Mak Dara 1st Giveaway (GA) ni ialah....

"BERIKAN SATU TAJUK DRAMA"

Tajuk drama yang dipilih ialah "Mari jalan macam anak itik" 

dan aku tag :

tak tahu nak tag sape .. huhuhuhuhu
sekian terima kasih

Feb 26, 2011

Didengarkan dengan sepi



Sedang aku bermain dengan akal fikiranku di sudut yang agak jauh dari penghuni yang memegahkan diri dengan nama yang disebut-sebut, aku ditikam dengan bunyi-bunyi ultra yang menusuk ke gegendang telingaku. Aku mudah tersapa oleh kritikan olok-olok oleh orang itu, bukan bermaksud aku seorang yang tak pandai berpikir tetapi hanyalah disebabkan aku bukan seperti mereka yang pandai mencipta ayat dan terus tercipta lah cerita-cerita kosong ke pelosok daerah seperti bisa ular yang terus mengalir di urat saraf tunjang mereka. Pengertian yang elok bukan untuk ditafsir²kan tetapi untuk pengertian sendiri. Biarlah laut sentiasa berwarna biru tetapi jangan biarkan diri tenggelam dengan kata-kata olok yang menolak anda jauh ke tebing sungai yang menampakan arus yang deras sedang mengalir diikuti dengan dedahan pokok yang hanyut seolah-olah sedang berenang.

Mungkin seronok rasanya jika telingga dibisikkan dengan kertas seharum bunga tapi tak sekuat haruman yang mekar, begitulah cerita sang kancil dengan buaya.. ngappp!
Seronok
 "I like to be, another man,
 "In the precious garden, they were neither happy nor sad
 "She's so hard ...

Feb 25, 2011

Semalam Churpchurp tengok aku

Semalam churpchurp bagi aku assignment schedule tweet lagi, seronok rasa, dah la follower aku di twitter dah ramai.. hehe banyak duit masuk :) ... Gembira aku, mungkin xlama lagi aku dah boleh cash out churpchurp aku tapi aku taknak cashout dulu, nak kumpul banyak-banyak baru aku cashout..hahaha

Malam ni juga aku nak shopping online untuk barang aku, cis, geram aku banyak kali aku sign, dia cakap error error error, menguji kesabaran betul .. dorang xnak aku beli barang dorang ke ? ahhahaa tapi aku sangat perlukan barang tu ... hahhaa

Siap .. tengok cite dulu ... 

Belum puas lagi

Diteliti balik kisah silam, memang niat di hati untuk merasa kembali, tapi semuanya tinggal kenangan, pejam celik, pejam celik sekarang umur aku dah 23, dah dewasa, mungkin aku sekarang cuma perlukan kesabaran, aku sudah puas merasa keseronokan, benda yang aku belum cuba dulu, aku dah cuba ... semua aku redah je.

Sekarang baru aku faham, semua perkara yang berlaku dulu cuma lah tetangga untuk menjadikan aku seorang yang separa sempurna dari segi pemikiran kot, kalau fizikal aku belum sempurna lagi,

Nah, aku bagi korang baca penulisan gelap aku, sumber aku xnak bagi taw tapi aku yang buat, yang tahu tu, shhh ... :)

Aku belum puas jika semua belum terlepas,
Kerana kepuasan adalah selamanya,
Selama-lama nya kepuasan berkekalan di dalam Kota Babylon,
Semua kepuasan menjadi pencerita kisah silam,
Aku di dalam kehidupan yang realiti, Aku tak pernah cakap aku pitam,
Menjadikan kisah silam aku hitam,
Seperti piring hitam yang telah aku ilhamkan,

Mari kita nyanyi ...
Aku tengok kamu di sana, berlari-lari di ibu kota ...
Menari-nari seperti homewrecker,
Mereka bercerita seperti orang lama yang mengelarkan diri sebagai Story Teller,
Anda tidak tahu bahawa setiap yang diceritakan bernoktahkan "Jangan ikut aku lagi"

ahhaha .. nak jadi simple sekarang

Letih aku edit semua dulu, tapi semua nya sia-sia, lebih baik aku belajar benda lain dan guna yang sedia ada, xdelah masa aku terbuang dengan banyak, hari ini aku review sikit tentang aku punya FYP, hmm, kinda hard la so far, tunggu nak beli item je, thanks sebab lawat blog aku selama ini, sekarang ni aku tengah busy belajar satu benda baru, aku nak master dulu (dapat duit banyak ooo dalam USDOLLAR lagi, hahahaa)

Sekarang dah pukul 8:20, tengah fikir nak masak ape untuk malam ni, maybe beli lauk je kot, ish2 ... tapi bosan gak makan benda yang sama, makan kfc pun dah xsedap lagi.. nak makan orang tapi xde orang . hahahaa

Company kawan aku
Kat tas tu logo company kawan aku, harap-harap dia berjaya nanti, mari kita sedekahkan "gudluck" kepada dia .. ahahhaa 
Aku pun nak buat company juga, tapi aku fikir bermula tu memang susah, mesti ada confident level yang tinggi, sekarang nih aku tengah apply nak praktikal kat company2x oil and gas kat luar sana, so aku kena sediakan diri aku, siapkan resume, siapkan jawapan yang bernas time interview nanti, aku gementar kot! hahaa kena hisap rokok dulu before kena interview tapi orang cakap, tak boleh hisap rokok, tapi aku akan bawa perfume aku, hilang lah bau asap rokok aku tu, semoga berjaya anda semua, mari kita ...
mari kita menari .. jom2x

Feb 24, 2011

MOM, IM sorry, OK?


Tell me why you cry, why you lie to me,
We gave everything we had,
Is there something you need to apologize?
Any time at all, forgiveness always waiting for you there,
I'll be there, you'll be there,
If you need shoulder to cry on?
Anytime, Everywhere or anywhere,
She'll be there for you

Reblog if you are single


WOW, 
I'm single for all these years,
Quite impressive with myself,
Encouraging myself,
Don't lose your mind and become weak person..

Franz Ferdinand ?

So sexy, So suit up!
It's been a long time i'm not listening to franz ferdinand song,
Oh tacky.
Blame news music feed, im diverted! .... 
Maybe, i need some time alone to recall back my mind,
Oh luckily, my name is franz too.. lol! 
"Maybe i need to fly back to 1970-era" (mumbling),
I think, hmm there is something really important that can halt my mumbling mind,
Here come the Franz Ferdinand,
Don't stop listening to us!
lalalala
I LOVE THIS AGOGOGO 
suit up!
Full of dance-a-lot
Kick yeah kick 
Don't judge us
Distraction
Ohh done hitting them,
I LOVE THEIR MUSIC,
Obviously,They're friend of mine mind,
because my name is franz..
hahahahhaha
cool! 

Thanks-a-lot


Eat-a-lot

1 Happy a-lot 1 slumber-a-lot
smile-alot
dance-a-lot
Take-a-look
DONE! just some eyes catcher!
have fun yoo!

Feb 23, 2011

The Beatles Pictures

Ohh The Beatles,
Misery,
The Beatles Flashback!



All these years,
I've been craving to hang all of these photos in my room, 
Hahahaha, 
I can see them everyday . woot woot!





I'm not the one who always thinking about them, 
Listening to their song everyday, atleast one song per day,
Have a blast ! The Beatles Fans,





Please don't tell no no no to The Beatles,
If you think you can keep holding me,
Imagine how the world change you behind me,
Hoping to take everything away,
It's not guarantee,
But the feeling won't make you hide your feeling,
Wrong expectation lead to magical humiliation ... 
Take me away! 
Shining, If you always see the meaning of every single word people says,
I'm gonna call you the word catcher!

cara buat duit dengan churpchurp

Di sini saya cuma nak bagi anda trick yang simple,
mungkin anda masih belum tahu lagi,
Anda semua pasti sudah tahu apa itu churpchurp,
Kalau tak tahu baca entry yang sebelum ni,

Churpchurp ada 3 cara berkempen
tapi saya nak terang kan untuk yang SCHEDULE TWEETS!
mesti anda rasa leceh nak follow people dan suruh orang follow balik,
Schedule tweet masukkan duit depend dengan follower,
saya dah terangkan pada entry yang sebelum ni,

Tricks yang saya nak kongsi di sini adalah trick untuk meramaikan lagi friends di twitter,
Mula-mula download software Tweetattck di sini 
Download yang free version pun ok kot,
At the bottom of the page ada free version,
Lepas download install ..setahu saya tweetattack agak ok sebab tak guna API system ..

Cara menggunakan Tweetattack
Tweetattack berfungsi untuk follow menggunakan certain keyword, contohnya @namaorang , *@namaorang=twitter user id

Kat parameter letakkan "@namaorang" ... 
letak nama orang di twitter !IMPORTANT! 
dekat Task pilih lah mana-mana satu..
contoh task :

1.follow other user follower
2.follow other user following
3.follow from a list
4.unfollow

lepas pilih Start Task ..
lepas tu tukar pula task yang belum diguna 

Lepas tu click start task .. n then following people begin ..
Twitter guna sistem follow ikut peratus, aku tak pandai kira, tapi kalau dah follow 2000 org, rasa nya dh reach limit, klau nak follow lagi, kena tinggkatkan follower.. or unfollow back orang yang kita follow tapi dorang xfollow kita.


*ulang langkah di atas dengan menukar paramater yang berbeza, pilih user dari malaysia sampai reach 2000.

Kalau kita follow orang, kemungkinan kita kena follow balik agak kurang,
jadi kita akan delete orang yang xfollow kita dengan menggunakan web-based twitter tool, setahu saya yang ini paling ok.
Kalau nak guna Tweepi untuk follow orang pun boleh juga, lebih senang, tapi leceh nak klik2..
Terpulang

Ulang langkah-langkah, faham maksud saya kan?
walaupun dalam jangka masa panjang, tapi ia berhasil...
Thanks :) 

Follow me on twitter kalau sudi, klik kat burung yang jaga blog saya kat sebelah kiri tuhh .. hehe

P.S : walaupun penerangan agak panjang, tapi bermakna kot.. terima kasih singgah lagi , jangan malu-malu kucing

Feb 22, 2011

babyshambles - down in albion

Babyshambles
NME COVER
Oh yeah!
Mind
Oh What more can i say, there's no one want to read instead,
I bet you know who's Babyshambles! But if you don't know, I would like to talk about it?
If you don't mind ..
 We were together for all these year, been kicking lousy life together,
drinking, etc 
Have a blast, hanging around and listening to the radio,
Not pretty enough aite? .

Let's not talk about it eh,
Babyshambles are an English Rock Band, Officially lead by Pete Doherty and then Mick Withnall and Drew Mc Connell joined the band.
But in my mind was " i would say that Babyshambles formed just because Pete Doherty was banned from playing with The Libertines!" BTw, The Libertines awesome, LIKED it! .. 

But I don't really care ! As long as they still singing .. I'm happy,
I know where to find my stuff, and so on.. 

Babyshambles + Pete Doherty = Awesome Poet ..
LOL ... 

We'll meet again! .. 

Review of KK5Sharing

Setelah penat lelah menukar ip di link blog Sharing saya,
Tea meneman kerongkong aku yang basah dihiasi dengan asap putih yang memedihkan mata,
hahahhaa
Penat aku tukar-tukar link, bukan nyer satu tapi demi warga kk5 yang bosan, aku berusaha juga,
tetapi sharing masih belum on air lagi disebabkan hard disk ku dipinjam oleh kawan,
Bagi warga kk5, sila bersabar, masih banyak lagi movie yang belum di upload..

Sentiasa bersama anda : Inspirationalefeks, gambar diatas membawa anda terbang ke KK5SHARING SITE

the strokes latest album

"Under cover of Darkness" ialah antara lagu yang dimuatkan dalam album The Strokes yang ke-4 iaitu "Angles"
Pelancaran album ke-4 dijangka akan dilancarkan pada 22 Mac,
Kepada peminat The Strokes, tarikh ini memang di nantikan kerana lagu-lagu The Strokes memang best,

Lagu "Under cover of Darkness" boleh didengari sekarang, boleh download kat 4shared,

Singles - Under Cover Of Darkness 
Track Listing The Strokes - Angles : 

01 Machu Picchu
02 Under Cover of Darkness
03 Two Kinds of Happiness
04 You're So Right
05 Taken for a Fool
06 Games
07 Call Me Back
08 Gratisfaction 
09 Metabolism
10 Life Is Simple in the Moonlight

new arctic monkeys

Arctic Monkeys
Menurut sumber dari NME, Album ke-4 akan keluar pada Mei 2011. Pelancaran Album ke-4 dari Arctic Monkeys adalah antara 21 perkara yang dinantikan dalam tahun 2011. Ini cuma spekulasi sahaja, Terpulang kepada anda untuk mempercayainya.

saya cuma berharap NME tepat dan diharapkan album ke-4 akan keluar lebih awal dari tarikh yang di nyatakan,

I'm addicted to Arctic Monkeys ... 

Jika anda tidak kenal Arctic Monkeys, google sahaja seperti rutin harian anda ....